Kosten voor reclame - alle media

Kosten voor reclame verschilt aanzienlijk voor de verschillende soorten reclame in de media. Natuurlijk, de prijs is erg belangrijk, maar u moet ook afwegen wat u krijgt voor die prijs en goed boordelen of u uw doelgroep daadwerkelijk zult bereiken.


U kunt bijvoorbeeld 5 ct per klik betalen via Google adwords of 90 ct per klik, maar levert die 5 ct nu daadwerkelijk ook meer op, in termen van waarde voor uw geld. Er is geen twijfel dat reclame kosten per klik op basis van het ppc systeem moeilijk is te verslaan, maar levert het op de lange termijn een positief resultaat als u kijkt naar de return on investment?


Andere media zoals magazines bieden een mix van bewustwording, branding en bedrijfsidentiteit. Meestal beginnen de prijzen in papieren magazines bij ongeveer € 1000 per pagina in kleur en gaan naar boven tot soms wel € 10.000 per pagina in bepaalde publicaties. Sommige tijdschriften hebben een heel specifieke lezerskring. U zult daar meer reclame kosten betalen, maar u bereikt wel gericht uw doelgroep.


Voor Outdoor Advertising formaten, kunnen de prijzen variëren van ongeveer € 2000 voor mobiele billboards op voertuigen tot € 7-8000 per maand voor grote billboard reclame op drukke winkelstraten of langs de weg.


Bij Radio Advertising variëren de reclame kosten enorm en zijn sterk afhankelijk van het tijdvak en de lengte van advertentie. Een typisch slot van 25 seconden kost zo tussen de 250 euro - € 1000 per week, afhankelijk van de frequentie en het aantal luisteraars.


Met advertenties in de dagbladen kijkt men meestal naar de grootte van de advertentie en uiteraard op welke pagina de advertentie zichtbaar is. Hier speelt de oplage van de krant een belangrijke rol ten aanzien van de reclame kosten. De krant heeft tegenwoordig veel last van het internet. Veel mediabudgetten die voorheen naar de krant gingen, worden nu ingezet op het Internet.


De reclame kosten voor tv-reclame zijn over het algemeen het hoogst. Ze vragen algauw tienduizenden euro’s voordat u een campagne kunt starten, maar veel is ook hier afhankelijk van de frequentie en de kijkers. Tevens zult ook geld moeten investeren in het maken van de reclame uiting zelf.


Vergeet niet, bij alle media, prijzen zijn bespreekbaar. Men is bijna altijd wel bereid om te onderhandelen en zo kunt u vaak een goede deal krijgen.

Reclame kosten bij onevisualvoice.com


Onevisualvoice focust zich alleen op het internet. Wij hebben een grote index van relevante niche sites waar websites eigenaren en adverteerders bij elkaar worden gebracht. U kunt per site direct zien wat de reclame kosten zijn. Daarbij weet u precies hoeveel vertoningen u kunt verwachten en hoeveel bezoekers uw content zullen zien. Per categorie kunt u zoeken naar relevante sites. Bekijk onze index via `Adverteren op internet`. Binnen enkele minuten kunt u al adverteren in uw doelgroep!

8 views

© 2020 by One Visual Voice